Stranačke aktivnosti     | 18.02.2020. 15:12 |

Saopćenje za javnost SBBBiH

FENA Saopćenje

SBB: Nema entitetske granice, niti će je biti 

Povodom zaključaka Narodne skupštine RS kojima se dodatno produbljuje politička kriza i podstiču nasrtaji na institucije Bosne i Hercegovine, državni suverenitet i teritorijalni integritet, Savez za bolju budućnost BiH (SBB) podsjeća sve učesnike ovog nepotrebnog igrokaza da unutar Bosne i Hercegovine ne postoji entitetska granica, već administrativna linija kao u svakoj drugoj državi na svijetu, da je Bosna i Hercegovina ranih devedesetih godina proslog vijeka međunarodno priznata u svojim historijskim i današnjim granicama, bez entiteta i entitetskih, kantonalnih, općinskih i drugih aministrativnih linija. 

SBB poziva političke predstavnike entiteta RS u institucijama Bosne i Hercegovine da ne rade u korist vlastite štete, dijela Bosne i Hercegovine i vlastitog naroda. Takođe, od OHR-a tražimo i očekujemo zaštitu ustavnog poretka, vladavine prava i poštivanje odluka domaćih sudova na svakom pedlju Bosne i Hercegovine.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Saopćenje za javnost SBBBiH

Radončić: Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana