Servisne informacije     | 18.02.2020. 08:43 |

U BiH naredna dva dana kiša, susnježica i snijeg, u petak sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. 

U drugoj polovini dana u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna uglavnom između 7 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni. 

U većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine u jutarnjim satima za četvrtak, 20. februara, se prognozira susnježica ili snijeg. Pretežno sunčano vrijeme bit će u  Krajini i većem dijelu Hercegovine. U ostalim područjima doći će do postepenog razvedravanja u drugoj polovini dana. 

Puhat će vjetar umjerene jačine, sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini u petak, 21. februara, preovladavat će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. 

Puhat će vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo