Bosna i Hercegovina     | 17.02.2020. 16:24 |

Dodik u NSRS: Goodbye BiH, welcome RS-exit

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 17.februara (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je danas u Narodnoj skupštini „doviđenja BiH”, iz koje RS izlazi”.

U obraćanju Narodnoj skupštini RS-a na posebnoj sjednici o odlukama Ustavnog suda BiH, Dodik je na engleskom jeziku rekao „Goodbye BiH, welcome RS-exit”. 


- Naivno smo vjerovali da će stati kada su ukidali naša nacionalna obilježja. Neki ambasadori tvrde da nam jedino preostaje da poštujemo Ustavni sud i njihove odluke. To vam je ravno onima koji su odvedeni u fašističke logore i tamo stavljeni u očaj, i koji su samo jedno očekivali od onih koji su ih ubijali, da će jednom postiti ljudi, da će prestati – ustvrdio je Dodik. 


Zahvalio je liderima svih političkih partija na, kako je dodao, predanom radu na usaglašavanju zajedničkih zaključaka i spremnosti da prevaziđu netrpeljivosti u odbrani interesa RS.

 
– Za 60 dana se vidimo, vjerujem da ćemo biti u onome što sam na početku rekao - rekao je Dodik.

 
Dodao je da se ne smije oklijevati u donošenju odluke važnih za prošlost, sadašnjost i budućnost RS.

 
-RS i srpski narod nemaju šanse u BiH.... ustvrdio je, između ostalog, on i istakao da je Narodna skupština RS ključno mjesto svih odluka i oko nje se svi trebaju okupiti. 


Posebno skupštinsko zasjedanje je zakazano na zahtjev entitetske predsjednice Željke Cvijanović, koja je predložila samo jednu tačku, koja je naslovljena kao "Informacija u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH“.

Razlog za sjednicu parlamenta RS-a je odluka Ustavnog suda BiH o neustavnom članu 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koju srpski zvaničnici ne prihvataju i smatraju štetnom za RS. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ustavni sud Bosne i Hercegovine suočen sa blokadama, situacija alarmantna (VIDEO)

Ustavni sud Bosne i Hercegovine suočen sa blokadama, situacija alarmantna

Kemal Ademović uputio dva zahtjeva Ustavnom sudu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo