Bosna i Hercegovina     | 17.02.2020. 15:11 |

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Vesna Čolović i drugi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 28. januara 2020. optužnicu u predmetu Vesna Čolović i drugi koja optuženu Vesnu Čolović tereti da je počinila krivično djelo porezna utaja ili prevara iz KZ BiH, a optužena pravna osoba "Aqua Life" d.o.o. Sokolac krivično djelo porezna utaja ili prevara iz KZ BiH.

Optužnica je odbijena u odnosu na Branu Čolovića.

U optužnici je navedeno da je Vesna Čolović u svojstvu direktora - odgovorne osobe u pravnoj osobi bez ograničenja ovlaštenja "Aqua Life" d.o.o. Sokolac, a Brane Čolović kao zastupnik pravne osobe po punomoći direktora, izbjegli platiti davanja propisana poreznim zakonodavstvom BiH pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa obaveza, a iznos poreza čije se plaćanje izbjegava prelazi 10.000 KM.

Pravna osoba "Aqua Life" d.o.o. Sokolac je raspolagala protivpravno ostvarenom imovinskom koristi od 37.399 KM koju su uime, za račun i u njenu korist ostvarili Vesna Čolović i Brane Čolović, navedeno je u optužnici, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'