Kultura     | 17.02.2020. 14:20 |

Adnan Žetica u četvrtak u Mostaru predstavlja knjigu 'Velesje'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. veljače (FENA) - Muzički centar Pavarotti Mostar organizira predstavljanje knjige "Velesje" mostarskog autora Adnana Žetice, koje će biti upriličeno u četvrtak, 20. veljače u 19.30 sati.

 Knjiga je prikaz unutarnjeg senzibiliteta pjesnika, pripovjedača i esejista koji kroz svoj književni izraz nerijetko vodi dijalog sa sobom, jednako kao i sa svojim čitateljem, priopćili su organizatori.

 Pored autora, knjigu će predstaviti pisac Adnan Repeša i profesorica književnosti Irma Marić. Moderator večeri je Elvedin Nezirović, a u predstavljanju će sudjelovati i učenici Muzičke škole I i II stupnja iz Mostara.

 Adnan Žetica rođen je u Mostaru 1980. godine. Dobitnik je Ratkovićeve nagrade za najbolji neobjavljeni rukopis mladih autora za 2008. godinu, nagrade "Aladin Lukač" za najbolji poetski prvijenac (2009.) te nagrade univerzitetskih profesora na festivalu poezije u Trstu "Castelo di Duino" za pjesmu Sat (2008).

 Objavio je zbirke poezije: Ljudi poslovice (2009), Čovjek koji je znao filipa latinovicza (2013), Skica za bajku (2016). Objavljivao u značajnijim časopisima s područja Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (Motrištima, Sentu, Životu, Arsu). Zastupljen je u antologijama. Bio je jedan od osnivača i urednika na Portalu za književnost i kulturu Strane iz Mostara, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo