Ekonomija     | 17.02.2020. 12:45 |

Konsultativni sastanak o Prednacrtu zakona o poduzetničkoj infrastrukturi u FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Konsultativni sastanak o Prednacrtu zakona o poduzetničkoj infrastrukturi u Federaciji BiH bit će održan sutra u Sarajevu uz učešće premijera Federacije BiH Fadila Novalića, resornih federalnih i kantonalnih ministara, predstavnika subjekata poduzetničke infrastrukture u FBiH, javnih ustanova koje se bave istraživanjima iz područja poduzetništva, te UNDP-a.  

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je, uz podršku Radne grupe i Projekta lokalnog integriranog razvoja (LlD) Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), 2019. godine izradilo tekst Prednacrta zakona o poduzetničkoj infrastrukturi u FBiH.

Konsultativni sastanak i prezentacija Prednacrta zakona i pripadajućih pravilnika organizirani su kako bi s relevantnim akterima iz oblasti poduzetništva i poduzetničke infrastrukture u Federaciji BiH bile prikupljene sugestije za eventualne izmjene i dopune teksta ovog zakona i pravilnika, s ciljem ostvarenja pozitivnog uticaja na razvoj poduzetničke infrastrukture i cjelokupnog poduzetničkog okruženja u Federaciji BiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo