Stranačke aktivnosti     | 17.02.2020. 08:52 |

Saopćenje za javnost KO SDA USK

FENA Saopćenje

Informacija o održanim izborima

Završeni izbori u gradskim i općinskim odborima SDA u USK 

Izborom predsjednika Gradskog odbora Cazin sinoć su kraju privedeni izbori u svim gradskim i općinskim odborima Stranke demokratske akcije (SDA) u Unsko-sanskom kantonu. U mandatnom periodu 2019.-2023. SDA će u Cazinu voditi Mirsad Alićajić. Ranije su izborne skupštine u Bihaću i Sanskom Mostu na čelo tamošnjih organizacija izabrale Samira Muminovića, odnosno Mensura Seferovića. U Bosanskoj Krupi reizabran je Mehmed Mahmić, u Velikoj Kladuši Asmir Ćufurović, dok je u Ključu podršku za drugi mandat dobio Jasmin Musić. Za predsjednika SDA Bužim izabran je Abid Mulalić, a SDA Bosanski Petrovac Jasmin Mešić. Izabrani su i članovi izvršnih odbora navedenih organizacija. 

Prema riječima predsjednika Kantonalnog odbora SDA USK Šemsudina Dedića, kroz uspješno završen izborni proces SDA je još jednom dokazala da je najozbiljna politička snaga u Krajini. „Jedina smo stranka u Unsko-sanskom kantonu kantonu koja je unutarstranačke izbore provela otvoreno i transparentno. SDA je pokazala da je istinski demokratska stranka, u kojoj u donošenju odluka učestvuje kompletno članstvo, a ne samo uzak krug privilegovanih funkcionera. Posebno sam ponosan što je u organe stranke izabran veliki broj novih lica, pogotovo mladih ljudi. Vjerujem da će se ovo osvježenje stranačkih struktura pozitivno odraziti na izborni rezultat SDA u oktobru ove godine“, rekao je Dedić. 

U narednom periodu bit će provedeni izbori za rukovodstvo Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana