Regija     | 16.02.2020. 11:39 |

Haradinaj: Kurtijeva izjava sramota za Kosovo

FENA Mladenka Krilic

PRIŠTINA, 16. veljače (FENA) -Bivši premijer kosovske vlade Ramush Haradinaj prokomentarao je izjavu Albina Kurtija, aktualnog kosovskog premijera, da su ugovori s Beogradom potpisani bez njegovog znanja i izjavio da je to sramota za Kosovo i da su SAD razočarane.

Ramush Haradinaj objavio je sliku na Facebooku, a u opisu naveo da je fotografija napravljena 30. siječnja tijekom sastanka s predstavnicima resornih ministarstava, gdje se razmatrala suradnja sa Srbijom o izgradnji željeznice, prenosi Radio televizija Srbije

"Kao premijer zemlje, prije dvije nedjelje pozvao sam radne grupe kosovske uprave civilnog zrakopolovstva i cestovnog prometa, odnosno predstavnike ministarstava, da ih obavijestim o pismu namjere za prugu koja će biti izgrađena sa Srbijom uz posredovanje veleposlanika (Richarda) Grenella. Zamolio sam ih da budu oprezni i da ne pregovaraju niti da razgovaraju o bilo čemu što nije u skladu s Ustavom Kosova", napisao je Haradinaj.

Dodao je da je tako trebalo da uradi i Albin Kurti, a ne da ponižava Kosovo i institucije govoreći da nije obaviješten

"Ova izjava također je razočarala Sjedinjene Američke Države, jer je stvoren utisak da nismo jedinstveni u pogledu njihove potpore", zaključio je Haradinaj.

Sporazumom koji je potpisan na sigurnosnoj konferenciji u Muenchenu predviđena je uspostava željezničkog prometa između Beograda i Prištine te završetak gradnje autoceste između ta dva grada.

To je bio prvi dogovor Kosova i Srbije poslije 14 mjeseci, nakon što je dijalog o normalizaciji odnosa dviju strana blokiran u studenom 2018. godine kada je Kosovo uvelo pristojbe od 100 posto na proizvode iz Srbije i BiH.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Dačić: Kosovo će u svibnju biti primljeno u Vijeće Europe?

Priština dobila zeleno svjetlo: Prihvaćena preporuka da Kosovo bude primljeno u Vijeće Evrope

Strasbourg: Danas rasprava u Vijeću Europe o Kosovu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo