Stranačke aktivnosti     | 15.02.2020. 13:37 |

Saopćenje za javnost PDP

FENA Saopćenje

Izjava za javnost

„Pravo novinara je da postavi pitanje, a dužnost zvaničnika je da na postavljeno pitanje odgovori i informiše javnost o svom djelovanju. Verbalni napad Milorada Dodika na Vladimira Kovačevića i BN televiziju je klasični primjer izbjegavanja odgovornosti korištenjem užasnih kvalifikacija, ličnih uvreda i, po ko zna koji put, stavljanjem mete na leđa nepodobnima“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

„Nažalost, Kovačević je jedan u nizu profesionalaca koji su godinama meta Dodikove bahatosti i osionosti“, dodala je Petrović.

Ona je rekla da je odnos najviših zvaničnika prema novinaru je slika cjelokupnog društva, a ponašanje srpskog člana Predsjedništva BiH je uveliko izašlo iz normi pristojnog i odnosa međusobnog uvažavanja.

„Zato, nije dovoljno da samo oštro osuđujemo svaki put kada se desi ovakav napad. Potrebno je da svi učesnici javnog života svojim primjerom jasno pokažu poštovanje prema drugima, ali i prema sebi, uvažavaju svakoga ko profesionalno obavlja svoj posao i tako stvaramo društvo u kojima će ovakvi bahati istupi biti statistička greška, a ne postajati pravilo“, istakla je Petrović.

Banjaluka, 15.02.2020. godine


Informativna služba
Partije demokratskog progresa

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo