Stranačke aktivnosti     | 15.02.2020. 11:31 |

Priopćenje za javnost HNS-a

FENA Saopćenje

HNS: Hrvati prepoznaju i uvijek nude kompromisna rješenja za sve

Hrvatski narodni sabor apelira na sve političke opcije unutar Bosne i Hercegovine koji su dobili povjerenje narodā, kroz legitiman izbor političkih predstavnika, na traženje kompromisnih rješenja o budućnosti Bosne i Hercegovine.

Temelji konsenzusa i važnost dogovora, mora se ogledati kroz uvažavanje i dogovor srpske, bošnjačke i hrvatske strane u BiH.
Država Bosna i Hercegovina, domovina tri konstitutivna, jednakopravna naroda, podijeljena na dva entiteta, mora prihvatiti sva rješenja koja su plod dijaloga, isključivo u okviru Ustava BiH i europskih standarda, a nikako rješenja koja su pokušaj dominacije ili ultimativnog nametanja bilo čije politike.

Politički predstavnici hrvatskog naroda, djelujući kroz Hrvatski narodni sabor, zauzeli su svoja principijelna stajališta. Danas, na obljetnicu predaje zahtjeva za članstvo u EU, više nego ikad, moramo ostati posvećeni europskim vrijednostima i snažno opredijeljeni za daljnje integracije i članstvo u Europskoj uniji i NATO savezu, ali i odlazak stranih sudaca.

Vrijeme je da Bosna i Hercegovina pokaže političku odgovornost i demokratsku zrelost, prihvati mišljenje Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, gdje je naglašeno kako BiH na putu ka EU mora reformirati Ustavni sud s naglaskom na strane suce. Također, podrži izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda BiH u predmetu “Ljubić”, što bi omogućilo legitimno političko predstavljanje na svim administrativnim razinama.

Svaki pokušaj blokade narušava funkcionalnost, stabilnosti, sigurnost i samoodrživost BiH. Hrvatski narodni sabor nastavlja s odgovornim političkim ponašanjem, kao predvodnici i zaštitnici politike otvorenosti i napretka.

HNS i njegovi politički predstavnici, poštuju izbornu volju naroda, kroz legitiman izbor njihovih političkih predstavnika prepoznaju i potrebu relaksiranja odnosa i vraćanja povjerenja.

Hrvati i njihovi politički predstavnici i dalje će sa svima graditi iskrene odnose i jačati povjerenje.

Ured za informiranje HNS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

HNS

Vezane vijesti

Stadion Poljud suspendiran do konačne odluke Disciplinske komisije HNS-a

Obustavljen postupak protiv HNS-a za utakmicu s Armenijom

UEFA pokrenula postupak protiv HNS-a zbog Armenije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana