FENA biznis     | 14.02.2020. 16:59 |

Raiffeisen nastavlja podršku projekta 'Raiffeisen club kutak za studente'

FENA Saopćenje

RAIFFEISEN NASTAVLJA PODRŠKU PROJEKTA „RAIFFEISEN CLUB KUTAK ZA STUDENTE“ NA EKONOMSKOM FAKULTETU U SARAJEVU

Dugogodišnja partnerska saradnja Raiffeisen banke i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu kroz različite projekte
 

(Sarajevo, 14.02.2020.) – „Zadovoljstvo nam je što smo u prilici nastaviti saradnju na projektu koji studentima omogućava da ugodnije provode vrijeme između obaveza na Fakultetu. Posebno nas raduje što sarađujemo sa institucijom koja, kao i mi, prati svjetske trendove i nastoji ići ukorak s njima. Ujedno, Banka studentima nudi i Raiffeisen CLUB paket usluga koji je kreiran kako bi dodatno proširio saznanja ove populacije vezano za obavljanje finansijskih usluga u skladu s digitalnim trendovima“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da CLUB paket između ostalog sadrži uslugu Raiffeisen mobilno bankarstvo i da je besplatan do zasnivanja radnog odnosa ili navršene 26. godine.

„Jedan od najvažnijih stubova Raiffeisen strategije održivosti je da budemo angažovani građanin u zajednici u kojoj poslujemo. Naš cilj je da podržimo ne samo djecu nego i studente koji će biti snažan pokretač našeg budućeg razvoja. Ovo partnerstvo sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu je logičan slijed a naša saradnja s njima traje nekoliko godina kroz različite projekte na što smo veoma ponosni“, izjavila je Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Svečanim potpisivanjem ugovora nastavljena je saradnja Raiffeisen banke i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na projektu „Raiffeisen CLUB kutak za studente“. Potpisivanju ugovora su prisustvovali g. Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen Banke, gđa. Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke, gđa. Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta i g. Emir Kurtić, prodekan za studentska i normativna pitanja Ekonomskog fakulteta.

„Ovo je nastavak tradicionalne, vrlo uspješne saradnje Ekonomskog fakulteta i Raiffeisen banke. Raiffeisen svake godine stipendira impozantan broj studenata Fakulteta, a veliki broj njih se i zaposli u Banci. Zadovoljstvo je veće imajući u vidu važnost i ulogu banaka u finansijskom sektoru. Na ovaj način pored pomoći mladima da pronađu zaposlenje i budu što spremniji za tržište rada, ispunjavamo i drugi dio naše društvene odgovornosti a to je da im stvorimo što bolje mjesto za život i rad te da ostanu u ovoj zemlji“, istakla je Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Kontakt informacije:

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina · 71 000 Sarajevo

· Zmaja od Bosne bb
· S.W.I.F.T.: RZBABA2S
· Raiffeisen direkt info: 081 92 92 92
· Fax:  +387 33 21 38 51
·  www.raiffeisenbank.ba

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nagradna igra za nove i postojeće korisnike Raiffeisen Mobilnog Bankarstva

Generalna skupština Američke trgovačke komore u BiH izabrala nove članove Upravnog odbora

Popust uz plaćanje Raiffeisen karticama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo