Bosna i Hercegovina     | 14.02.2020. 11:55 |

Gradsko vijeće Zenice bez kvoruma za zasjedanje

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 14. februar (FENA) - Gradsko vijeće Zenice nije imalo kvorum za početak hitne sjednice, kojoj se odazvalo samo 14 od 31 vijećnika, pa ni danas nije usvojena Odluka o privremenom finansiranju. 

Na sjednicu nisu došli vijećnici parlamentarne većine SDA, A-SDA i SBB-a, koji su tražili da se na dnevnom redu nađe Prijedlog budžeta za 2020. godinu, kojeg je dva puta s dnevnog reda povlačio gradonačelnik Fuad Kasumović.    

-Svi zajedno moramo prihvatiti krivicu, ne amnestirajući nikoga. Izvinjavam se svima što smo ih svojim djelovanjem doveli u ovakvu situaciju - kazao je zamjenik predsjedavajuće Sanjin Aldobašić, koji je vodio današnju sjednicu, ali je zbog nedostatka kvoruma morao proglasiti prekid. 

Na sjednicu je došlo i nekoliko porodilja sa svojom djecom, koje su iščekivale usvajanje finansijskih dokumenata kako bi s gradskog računa mogle dobiti naknade koje doznačuje Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Zbog blokade gradskog računa, osim vanjskog duga, trenutno nije moguće vršiti nikakve isplate.

Nakon neuspjele sjednice ispred zgrade Gradskog vijeća održan je polusatni skup podrške gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, kojeg su organizirali Venad Brkić, Kenan Alispahić i Harun Porča.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo