Sport     | 14.02.2020. 11:05 |

Dres Kevina Garnetta naredne sezone na krovu TD Gardena

FENA Internet

BOSTON, 14. februara (FENA) - Boston Celticsi su najavili da će naredne sezone "umiroviti" dres Kevina Garnetta, krilnog igrača koji je ovom slavnom klubu 2008. godine donio posljednju titulu prvaka. 

Boston je iznenadio svoje navijače pustivši dvominutni video sa Garnettom na poluvremenu utakmice protiv Los Angeles Clippersa. U videu su prikazani neki od najboljih poteza Garnetta u dresu Bostona sa brojem 5 koji će naredne sezone visiti na stropu "TD Gardena", prenosi ESPN.

Garnett će ove godine ući u Kuću slavnih NBA lige zajedno sa Timom Duncanom i Kobeom Bryantom, koji je nedavno izgubio život u helikopterskoj nesreći.

- Čast mi je što će moj broj biti umirovljen sa Celticsima. Imam veliko poštovanje prema rukovodstvu tima, Dannyju Aingeu, Docu Riversu, mojim bivšim saigračima i navijačima Celticsa - rekao je Garnett u video obraćanju.

Trener LA Clippersa Doc Rivers govorio je o svom bivšem igraču, dok je bio na klupi Bostona, kao o jednoj od najnesebičnijih zvijezda u historiji NBA lige. 

- Bio je zvijezda, a opet je igrao za ekipu. U Bostonu nam je trebao igrač kakav je bio Garnett i on je ispunio naša očekivanja - rekao je Rivers. 

Garnett je tokom 21 sezone u NBA ligi ostvario prosjek od 17.8 poena, deset skokova, 1.4 blokade i 1.3 ukradenih lopti po utakmici. Garnett, Kareem Abdul-Jabbar i Karl Malone  su jedini igrači s 25,000 poena, 10,000 skokova i 5,000 asistencija u karijeri. 

Osvojio je nagradu za najvrijednijeg igrača lige (MVP) 2004. godine, a četiri godine kasnije i jedinu titulu u karijeri. Izabran je 15 put u All-Star tim i 12 puta je uvršten među najbolje defanzivce lige.  

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom