Bosna i Hercegovina     | 13.02.2020. 19:15 |

UABNOR predstavio razglednice narodnih heroja Mostara

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 13. veljače (FENA) - Udruženje antifašista i boraca NOR-a (UABNOR) Mostar predstavilo je u četvratk navečer u Mostaru razglednice s fotografijama narodnih heroja Mostara.

 Predsjednik Saveza antifašista i boraca NOR-a Sead Đulić pojasnio je kako je riječ o setu od 16 razglednica od kojih je 15 razglednica narodnih heroja Mostara i jedna zajednička razglednica.

 - Ovim razglednicama želimo dati doprinos kulturi sječanja. Oni narodi i zemlje koji zaborave prošlost zapravo nemaju o čemu pričati u budućnosti. I u tom kontekstu želimo se sjetiti tih, uglavnom mladih ljudi, koji su krenuli protiv fašizma kako bi donijeli slobodu - kazao je za Fenu Đulić.

 Pritom je kazao kako je malo koji grad kao Mostar imao tako impozantan broj narodnih heroja, koji su, istaknuo je Đulić, išli u rat da izbore slobodu i bolji život. 

 Predstavljanjem razglednica UABNOR Mostar započeo je obilježavanje Dana antifašizma - 75 godina oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu, čija će središnja svečanost biti upriličena u subotu na Partizanskom groblju u Mostaru.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

UABNOR: Obilazak antifašističkih spomen obilježja

Građani i UABNOR na Partizanskom groblju poručili: Ovo je borba za slobodu

Mostar: Obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana