Bosna i Hercegovina     | 13.02.2020. 16:32 |

Vlada SBŽ-a pomaže općinama u saniranju štete od prirodnih nesreća

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 13. veljače (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) donijela je u četvrtak odluku o izdvajanju novca za pomoć općinama u saniranju dijela štete, nastale prirodnim i drugim nesrećama, te za jačanje sustava zaštite i spašavanja.

Ovom odlukom, izdvojeno je 32.500 maraka za sufinanciranje saniranja klizišta i dijela puta u naselju Putiš, u općini Busovača, dok je 31.500 maraka namijenjeno uređenju korita rijeke Kreševčice i pritoka, u općini Kreševo.

Općini Vitez bit će dodijeljeno 11.200 maraka za sufinanciranje građevinskih radova na čišćenju korita rijeke Kruščice, od bazena do ušća u rijeku Lašvu, dok će Općini Fojnica biti doznačeno 45.000 maraka za sufinansiranje regulacije potoka Zimije u naselju Ščitovo.

Vlada je donijela i Odluku o pristupanju izradi strategije razvoja SBŽ-a za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Imenovan je tim županijskog odbora za razvoj koji će vršiti pripremu i organiziranje procesa izrade integrirane strategije razvoja, čiji je nositelj Ured za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu SBŽ-a.

- Strategija razvoja treba biti višedimenzionalni proces ekonomske, društvene, okolišne, prostorne i institucionalne transformacije radi poboljšanja kvalitete i standarda života građana, gdje su u razvojne procese uključeni svi akteri razvoja. Ona će predstavljati integrirani multisektorski dokument kojim se definiraju javne politike i usmjerava razvoj cijelog područja - priopćili su iz Ureda.

Osim toga, potreba izrade strategije proizlazi iz činjenice da će u istom razdoblju BiH biti dostupan program Europske unije (EU) IPA III, a pristup će mu ovisiti o postojanju strateških dokumenata na razini BiH i spremnosti odnosno zrelosti razvojnih projekata.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Vlada ŽSB najavila zakonsko reguliranje financiranja Turističke zajednice

Općina Gornji Vakuf-Uskoplje realizirat će tri projekta vrijedna 93.000 maraka

Vlada SBŽ-a u Kiseljaku i Kreševu podržala projekte vrijedne 159.000 KM

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo