Bosna i Hercegovina     | 13.02.2020. 16:26 |

Podržan prijedlog izmjena Zakona o upravnim sporovima BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržala je, s tri usvojena amandmana, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim sporovima BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je utvrdila usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržala principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o patentu, koji je  predložilo Vijeće ministara BiH.

Usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH utvrđena je i za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskoj policiji BiH, čiji je predlagač Vijeće ministrara BiH, a Komisija je podržala i principe ovog Prijedloga zakona.

Prihvaćeni su izvještaji o radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2017. i 2018. godinu.

Članovi Komisije nisu podržali Inicijativu delegata Denisa Bećirovića kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana usvajanja ove inicijative u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi tekst zakona o zabrani izazivanja rasne, nacionalne, vjerske i svake druge mržnje, netrpeljivosti, razdora, diskriminacije i nasilja u BiH.

Usvojeni su izvještaji o radu Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH za 2018. i 2019. godinu, kao i Orijentacioni radni plan Komisije za 2020. godinu – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije