Bosna i Hercegovina     | 13.02.2020. 13:04 |

Islamic Relief donirao artikle u vrijednosti 680.000 KM za migrante i izbjeglice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i humanitarna organizacija Islamic Relief Worldwide u Bosni i Hercegovini (IRBiH) potpisali su danas Memorandum o saradnji u vezi sa implementacijom donacije od 680.000 KM kojom će, za potrebe migranata i izbjeglica koji borave u privremenim prihvatnim centrima, biti osigurani neprehrambeni artikli.

Memorandum su potpisali direktor Predstavništva humanitarne organizacije Islamic Relief Worldwide u Bosni i Hercegovini (IRBiH) Emir Čiča i šef misije IOM-a u BiH i sub-regionalni koordinator za zapadni Balkan Peter Van der Auweraert.

- Organizacija IRBiH je učinila napore da prepozna potrebe migranata i izbjeglica i obratili su se IOM-u sa željom da pruže, u ovom momentu, najpotrebnije artikle. IOM je zahvalan na ovoj vrijednoj donaciji za migrante i izbjeglice - rekli su iz IOM-a.

Donirani artikli će biti od velikog značaja za migrante i izbjeglice koji borave u privremenim prihvatnim centrima koje finansira Evropska unija, a kojima IOM upravlja zajedno sa Službom za poslove sa strancima BiH, saopćeno je iz IOM-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!