Bosna i Hercegovina     | 12.02.2020. 16:59 |

Krešić primio operativnog zapovjednika snaga EU u BiH

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 12. veljače (FENA) - Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić danas je u službeni posjet primio operativnog zapovjednika snaga Europske unije u Operaciji „Althea“ u BiH general-pukovnika Oliviera Rittimanna, koji ujedno obnaša i dužnost zamjenika načelnika stožera NATO-ovog Vrhovnog zapovjedništva savezničkih snaga u Europi (SHAPE).

Krešić se zahvalio Rittimannu na potpori koju EUFOR daje aktivnostima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH. Istaknuo je da se kontinuirano radi na poboljšanju obučenosti, operativnih sposobnosti i kadrovske popune Oružanih snaga, kao i planu provedbe Pregleda obrane i Dugoročnog plana modernizacije OSBiH 2017.-2027. OSBiH uspješno sudjeluju u nekoliko međunarodnih mirovnih misija, a uspješno se provode aktivnosti humanitarnog razminiranja, riješavanja viškova naoružanja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

- Suradnja s EUFOR-om uvijek nam je od velike važnosti i drago mi je da smo obostrano izrazili uvjerenje da će se sa zajedničkim aktivnostima nastaviti i dalje, na dobrobit svih stanovnika Bosne i Hercegovine - kazao je nakon sastanka Krešić.

General Rittimann je izrazio zadovoljstvo radom s MO i OS BiH te naglasio potporu u provedbi protuminskih aktivnosti, kao i značaj obilježavanja malog i lakog naoružanja u BiH.

Uz ostale suradnike, susretu su nazočili i pomoćnici ministra obrane BiH Adem Spahić i Borislav Jezeraškić te zapovjednik Snaga Europske unije (EUFOR) u BiH general-bojnik Reinhard Trischak.

General-pukovnik Rittimann danas se u sjedištu Zajedničkog stožera OSBiH sastao i s načelnikom ZS OS BiH general-pukovnikom Senadom Mašovićem.

Mašović je izrazio nadu za nastavkom suradnje na visokoj razini i u narednom periodu, kroz daljnju realizaciju obuke i izvođenje zajedničkih vojnih vježbi, ali i uništavanju viškova naoružanja i streljiva, humanitarnog reazminiranja, te aktivnosti koje doprinose razvoju regionalne suradnje, priopćeno je iz MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Dačić: Srbija je razočarana što je spriječeno da se čuje istina o NATO "agresiji"

New York: Sjednica Vijeća sigurnosti UN-a u povodu 25. obljetnice NATO-ovog bombardiranja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo