Bosna i Hercegovina     | 12.02.2020. 13:24 |

MUPTK - Pretresi na većem broju lokacija u Živinicama

FENA Saopćenje

 

TUZLA, 12. februara (FENA) - Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, i uz naredbu Općinskog suda Živinice,  pripadnici  Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju pretrese na većem broju  lokacija u Živinicama nakon čega će slobode biti lišeno više osoba.

Pretresi se obavljaju  na sedmičnoj  pijaci u Ciguljama u Živinicama, u JP „Horizontala“ Živinice,  u poslovnim i stambenim   objektima  koje koriste osumnjičeni  kao i na nekim drugim lokacijama.

Više osoba je osumnjičeno da su bili dio kriminalne grupe koja je učestvovala u  udruživanju radi činjenja krivičnih djela zloupotreba položaja i ovlašćenja, lihvarstvo i nedozvoljeno bavljenje određenim zanimanjem. Pojedini članovi grupe su imali različite uloge prilikom činjenja tih krivičnih djela.

Organizator grupe je, uz ta krivična djela,  osumnjičen i za pranje novca, davanje dara ili drugih oblika koristi i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

- Obzirom na to  da su i dalje  u toku pretresi na većem broju lokacija u Živinicama i da je potrebno duže vrijeme za njihovo okončanje, više detalja o istrazi ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon dostavljanja izvještaja od MUP-a TK i ispitivanja osumnjičenih u Tužilaštvu - saopćeno je iz Kantonalnog tužilastvo TK. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

U pretresima u TK pronađena veća količina oružja i eksplozivnih sredstava

U prometnoj nesreći u Mostaru teško ozlijeđena 74- godišnja pješakinja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo