Ekonomija     | 11.02.2020. 15:42 |

Završena treća dvodnevna obuka vodiča u okviru projekta NeoLIFE

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. februara (FENA) - Treća dvodnevna obuka polaznika za tematsko vođenje turističkih grupa u okviru projekta „Novi život neolitskog naslijeđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja - NeoLIFE“, kojeg sufinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014-2020., završena je danas u Tuzli.

Program obuke, koji je počeo u decembru 2019. godine, obuhvata ukupno četiri modula, pri čemu je obuka održana u Tuzli jučer i danas imala fokus na unapređenje vještina komuniciranja i javne prezentacije, koje će polaznici obuke primjenjivati u promociji turističih potencijala svojih gradova.

Partnerski gradovi Užice i Tuzla će kroz ove obuke osposobiti 10 vodiča za tematsko vođenje turističkih grupa u rekonstruisanom sojeničkom neolitskom naselju u okviru kompleksa “Panonska jezera” u Tuzli, kao i u novoizgrađenom neolitskom naselju u klisuri rijeke Đetinje u Užicu.

Projekat „Novi život neolitskog naslijeđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja - NeoLIFE“ zajedno realiziraju Grad Užice, Grad Tuzla, Srednja umetnička škola Užice i Opština Milići.

Projekt sufinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014 - 2020, u okviru finansijskog Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II).

Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU) - saopćeno je iz Press službe Grada Tuzla.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Tužilaštvu BiH obuka o rukovođenju procesom u predmetima korupcije i finansijskog kriminala

Obuka za policijske službenike MUP-a ZDK uz podršku OSCE-ove misije u BiH

U Goraždu trodnevna radionica 'Komunikacija sa ranjivim grupama'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo