Stranačke aktivnosti     | 11.02.2020. 13:09 |

Saopćenje za javnost GO SDPBiH Banja Luka

FENA Saopćenje

REAKCIJA NA IZJAVU ELVISA KONDŽIĆA, ŠEFA KABINETA BAKIRA IZETBEGOVIĆA 

Povodom fašističkog napada na našeg druga Igora Stojanovića, kantonalnog zastupnika SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo od strane Elvisa Kondžića, šefa kabineta Bakira Izetbegovića, u kontekstu necivilizacijske komparacije i izjednačavanja dokazanog patriote sa ratnim profiterima i četničkim podmladkom tzv. opozicije u Republici Srpskoj obraćamo se javnosti sa našim stavovima.

Na političkoj sceni Bosne i Hercegovine se konstantno u poslijeratnom periodu od strane već decenijskih koalicionih partnera, nacionalističkih stranaka, vrši  prekrajanje istorije u cilju prikrivanja njihove stvarne uloge u pljački, kriminalu i  uništenju države Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Ekstremno bogaćenje ovih političkih elita, na paritetu spojenih posuda, kontinuirano prati orkestrirana i koordinisana "eskalacija" koja rezultira vještačkim izazivanjem nacionalnih tenzija.

U konkretnom slučaju davajući ovakvu brutalnu kvalifikaciju Igoru Stojanoviću koji je kao dječak-vojnik i pripadnik Armije BiH stao u odbranu svog grada po svojim načelima nije ništa drugo nego definitivno demaskiranje otvorene saradnje SDA i SNSD-a po cijenu gaženja po svim poginulim i nastradalim u prethodnom ratu.

Potpuno je jasno da se navedena tvrdnja ne može svesti pod lični stav Elvisa Kondžića, te je  poseban osvrt na njegovo odustvo u toku rata nepotrebno.

Postavlja se pitanje, da li je moguća tolika interesna sprega Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, po cijenu degradiranja uloge i zasluga bilo kojeg pripadnika zaraćenih strana, u ovom slučaju borca Armije BiH ???!!!

Poznati su ratni recidivi ovog dvojca koji se zasnivaju na švercu cigareta i nafte, te na otimanju donatorskog zlata, između ostalog.

Većina članova i simpatizera  SDP BiH u Banja Luci nije bila pripadnik Armije BiH, a određeni broj istih je bio u Vojsci Republike Srpske, ali podjednako žive i vole državu Bosnu i Hercegovinu, te u punom kapacitetu svi do jednoga stoje uz našeg druga Igora Stojanovića. Na osnovu toga, želimo poručiti da ćemo se žestoko suprotstaviti fašističkim napadima poput navedenog, kao i omalovažavanju čestitih boraca bez obzira na kojoj strani bili.

Dok se Igor Stojanović kao dječak borio za svoj grad,  cigarete, nafta, brašno su nesmetano ulazili u Sarajevo, pa koristimo priliku da vas pitamo, od koga ste isto kupovali?! Želimo vas pitati, jel' vas nije stid i sa kolikim bogastvom ste izašli iz rata?!  Nažalost, vama su ljudi brojevi i bitno je  da posao ide, po sistemu ode Radovan dođe Millorad.

Bosna i Hercegovina više nema snage davati svoju djecu kao koleteral i topovsko meso mafijaškim grupama i porodicama .

Igor Stojanović je danas personifikacija zajedništva i spona Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Tuzle i čitave BiH, a mi svi iz Banja Luke zajedno sa našim drugovima nećemo vam dozvoliti da uništite djetinstva današnje djece kao što ste uništili naša.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta