Ekonomija     | 11.02.2020. 13:39 |

Zajednička komisija za ekonomske reforme nije podržala izvještaje o radu VMBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. februara (FENA) – Članovi Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) nisu podržali izvještaje o radu Vijeća ministara BiH za 2017. i 2018. godinu.

Zajednička komisija nije podržala inicijativu delegata Denisa Bećirovića kojom se „zadužuje Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od 60 dana od usvajanja ove inicijative u Domu naroda PSBiH, pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi cjelovitu Informaciju Vijeća ministara BiH o dosadašnjoj realizaciji Agende 2030, koju je usvojila država Bosna i Hercegovina kao članica Ujedinjenih nacija s prijedlogom konkretnih mjera i aktivnosti koje će doprinijeti realizaciji ciljeva održivog razvoja unutar države“.

Također Zajednička komisija na sjednici nije primila k znanju Informaciju o realizaciji inicijative za utvrđivanje maksimalnog iznosa marže distributera nafte i naftnih derivata.

Nakon rasprave o ovoj informaciji, Zajednička komisija prema Kolegijumu Predstavničkog doma PSBiH uputila je zaključak da se od Vijeća ministara BiH zatraži da, u roku od 90 dana, dostavi novu Informaciju s prijedlogom mjera za utvrđivanje maksimalnog iznosa marže distributera nafte i naftnih derivata.

Na sjednici nije usvojen Prijedlog izvještaja o radu Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH za 2018. godinu, ali je usvojen Orijentacioni radni plan Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH za 2020. godinu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta