Bosna i Hercegovina     | 11.02.2020. 10:32 |

Komisija za izbor i imenovanje Skupštine KS danas donosi odluku

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 11. februara (FENA) - Komisija za izbor i imenovanje Skupštine Kantona Sarajevo danas na sjednici treba da potvrdi prijedlog ministara za sastav nove Vlade koje je kandidat za premijera KS Mario Nenadić dostavio predsjedavajućem Skupštine KS Mirzi Čeliku.

Nakon što donesu odluku o potvrđivanju Vlade, Čelik je u izjavi za Fenu kazao da će danas biti održana i sjednica Kolegija Skupštine KS o imenovanju Vlade.

Kolegij će također najaviti i sjednicu Skupštine KS, koja bi, po najavi Čelika, trebala biti održana 24.februara a na kojoj će biti potvrđena imena novih ministara.

Na dnevnom redu sjednice će biti i Prijedlog budžeta KS za 2020.godinu i prijedlog o izvršenju budžeta.

Ukoliko dobiju potvrdu Komisije i Skupštone KS budući ministri koji će 24.februara položiti svečanu zakletvu su:  ministar finansija Jasmin Halebić (SDA), ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko (SBB), ministrica pravde i uprave Mersa Kustura (SDA), ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić (SDA), ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč (SDA), ministar saobraćaja Adi Kalem (SDA), ministar privrede Goran Mačkić (DF), ministar zdravstva Rusmir Mesihović (DF), ministar kulture i sporta Emir Hadžihafizbegović (SDA), ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Tea Mušić (SBB), ministar za boračka pitanja Senad Hasanspahić (SDA) i ministar obrazovanja, nauke i mladih Anis Krivić (SBB).

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

PSBiH - Održana sjednica Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta