Ekonomija     | 11.02.2020. 13:33 |

Od ove godine prvi put priznanje 'Zvijezda turizma BiH'

FENA Emir Felic

SARAJEVO, 11. februara (FENA) - Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH raspisala je Javni natječaj za nagradu „Zvijezda turizma BiH 2019“ koji je otvoren do 23. marta. Dobitnici nagrada i priznanja bit će predstavljeni na Sajmu turizma i ekologije LIST – Lukavac od 7. do 9. maja.

- Dodjela nagrade „Zvijezda turizma BiH“ je projekt Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine koji je nastao s ciljem daljnjeg poticanja razvoja i konkurentnosti, te podizanja kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru Bosne i Hercegovine, izjavila je Feni Danijela Lovrić, tajnik Udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne/Gospodarske komore FBiH.

Po njenim riječima dodjelom nagrada i priznanja dodatno se naglašava važnost i doprinos svih turističkih djelatnika u ostvarenju dosadašnjih rezultata, a ujedno i motivira na poboljšani rad u budućem periodu.

- Kako bi se osigurao dugoročan uspjeh BH turizma, potrebno je da se cjelokupna turistička ponuda kontinuirano unapređuje - kazala je Lovrić te dodal kako je Sajam LIST Lukavac jedini specijalizirani turistički sajam u Bosni i Hercegovini, te je stoga odlična prilika i mjesto da se osvrne na dosadašnje rezultate, razmijene iskustva, razgovara o novim idejama i trendovima u svijetu turizma.

Nagrade će biti dodijeljene za sljedeće kategorije: Turistička organizacija; Turistička manifestacija; Receptivna turistička agencija; Ugostiteljski objekat za smještaj sa dvije podkategorije; Ugostiteljski objekt tipa Hotel; Ostali ugostiteljski objekti za smještaj i  Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga - doprinos promociji BiH, razvoju i afirmaciji turističkih potencijala i podizanju kvaliteta turističkih usluga u BiH.

Na natječaj se mogu prijaviti svi subjekti iz oblasti turizma: turističke agencije, pojedinci, turističke organizacije, te ugostiteljski objekti za smještaj, a koji imaju sjedište u Bosni i Hercegovini.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Turistička zajednica KS najavila manifestaciju Sarajevo Winter Fest

Više od 20.000 noćenja u Kantonu Sarajevo za novogodišnje praznike

Za 11 mjeseci 2021. u BiH 875,8 hiljada turista, i dalje pozitivna očekivanja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo