Bosna i Hercegovina     | 10.02.2020. 17:33 |

Čović u posjeti Ruskoj Federaciji - Susret s Matviyenko

FENA Saopćenje

 

MOSKVA/SARAJEVO, 10. veljače (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastao se s predsjednicom Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentinom Matviyenko, na čiji poziv boravi u službenom posjetu Ruskoj Federaciji. 

Susret je obostrano ocijenjen vrlo korisnim za unapređenje bilateralnih odnosa i parlamentarne suradnje, osobito na razini gornjih domova koji imaju izraženu ulogu u jačanju demokracije i očuvanju vrijednosti društva.

Dom naroda PSBiH će u svibnju ove godine biti domaćin godišnje konferencije predsjednika senata, koji će izlagati i raspravljati o značaju i ulozi gornjih domova parlamenata u višenacionalnim državama.

Matviyenko se još jednom zahvalila Čoviću na pozivu za konferenciju, kao novoj prigodi za razmjenu iskustava i mišljenja na najvišoj parlamentarnoj razini i u multilareralnom formatu.

Čović je uoči susreta odao počast i položio vijenac na Grobu neznanog junaka, saopćeno je iz Ureda predsjedatelja Doma naroda PSBiH, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Čović čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću

Čović i Pósa: Izražena puna podrška Mađarske na putu BiH ka EU

Čović boravio u radnom posjetu Novom Travniku: Ubrzanje procedure za dodjelu statusa grada

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'