Ekonomija     | 10.02.2020. 15:51 |

Zvizdić i Terzić razgovarali o dinamici izgradnje autoputa Vc

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić  razgovarali su danas o aktuelnoj i budućoj dinamici izgradnje autoputa Vc.

Zajednički su konstatovali da je autoput Vc, kao dio panevropskog koridora koji BiH spaja sa centralnom Evropom, najvažniji infrastrukturni projekat koji će značajno unaprijediti privredni razvoj i konkurentnost BiH.

Iskazano je zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom državnih institucija u saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama, efikasnom osiguranju potrebnih finansijskih sredstava, kao i njihovoj konačnoj ratifikaciji.

Time su omogućeni radovi na realizaciji brojnih dionica, od kojih je sedam u fazi izgradnje, dok su  četiri u finalnoj fazi pripreme za početak radova, što govori o posvećenosti JP Autoceste FBiH realizaciji strateškog cilja izgradnje autoputa Vc.

Istaknuta je i važnost nastavka izgradnje autoputa prema sjeveru, posebno na dionici od Poprikuša do Medakova, odnosno Putnikovog brda, čime bi značajno bio povećan nivo ukupne operativne funkcionalnosti autoputa Vc.

Zvizdić je iskazao punu posvećenost važnosti izgradnje infrastrukture, posebno autoputa Vc, kao i neophodnost brže ratifikacije svih finansijskih sporazuma koji se odnose na ukupnu izgradnju infrastrukture na autoput Vc, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Zvizdić sa Chungongom: Sukobi i ratovi nisu rješenje, potreban dijalog među civilizacijama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo