Bosna i Hercegovina     | 10.02.2020. 15:18 |

Predsjedavajući Tegeltija s ambasadorom Japana u BiH Sakamotom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je  danas u Sarajevu s ambasadorom Japana u BiH Hidejukijem Sakamotom. 

Tokom sastanka predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadora Sakamota s planiranim aktivnostima Vijeća ministara u narednom periodu, a sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH. 

Tegeltija istakao je opredijeljenost novog saziva Vijeća ministara ka stvaranju stimulativnog privrednog i poslovnog ambijenta u BiH s ciljem privlačenja kako domaćih, tako i stranih investicija, te pozvao investitore Japana da ulažu u BiH. 

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji BiH i Japana i mogućnostima njenog proširenja. Zajednički je ocijenjeno da su odnosi BiH i Japana prijateljski i dobri, te da postoji značajan prostor za produbljivanje partnerskih odnosa i unapređenje ekonomske saradnje dvije zemlje. 

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je zahvalio na pomoći i donacijama koje su Vlada Japana i njegov narod pružili građanima BiH tokom proteklih godina, te ukazao na važnost produbljivanja odnosa BiH i Japana, u svjetlu japanske inicijative za zapadni Balkan, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Istječe rok za dostavljanje odgovora Europskoj komisiji o planu reformi (VIDEO)

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel