Bosna i Hercegovina     | 10.02.2020. 15:23 |

'Infobip BH' kupio zemljište - Značajan iskorak u formiranju IT parka na Šipu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - U Općini Centar Sarajevo potpisan je 'ugovor o kupoprodaji četiri neizgrađene parcele zemljišta na Šipu, koje Općina Centar kao prodavac nakon javne licitacije prodaje firmi 'Infobip BH' za potrebe izgradnje dva stambeno-poslovna objekta s ciljem formiranja IT Parka na Šipu'.

U saopćenju za javnost navodi se da je vrijednost tog ugovora 503.000 KM. Uime Općine Centar, kao prodavca, ugovor je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić. Uime firme 'Infobip BH', kao kupca, ugovor je potpisao Dino Ibrahimović.

Ajnadžić kaže da slijedi izdavanje urbanističke i građevinske dozvole. Ima, kaže, velika očekivanja od tog projekta. Misli da je IT park jedan od najvećih razvojnih projekata, za tu lokalnu zajednicu i šire.

- U okviru tog parka IT inženjerima iz općine Centar ćemo, osim zaposlenja, ponuditi i mogućnost rješavanja stambenog pitanja odnosno kupovinu stana uz beskamatni kredit. 

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo u obavezi je da izgradi pristupnu saobraćajnicu do parcela da bi, kad investitori dobiju odgovarajuće dozvole, mogli započeti s izgradnjom planiranih objekata, za šta je Općina Centar izdvojila finansijska sredstva i potpisala ugovor s predstavnikom Zavoda - objasnio je Ajnadžić.

Općinsko vijeće Centar usvojilo je odluku o provođenju javne licitacije za prodaju tog zemljišta.

Ibrahimović zahvalan je načelniku Ajnadžiću koji je već dvije godine uključen u ovaj projekt kao i Općinskom vijeću Centar.

- Općina Centar je pokazala najviše spremnosti, od svih nivoa vlasti, da pruži podršku IT kompanijama. Naš dugoročni cilj je da zadržimo mlade talente u Bosni i Hercegovini. Svjesni smo da samo radno mjesto nije dovoljno u toj namjeri, ali ćemo kao kompanija pružiti sigurno radno mjesto, određene benefite i uvjete rada koji se mogu porediti s najvećim svjetskim kompanijama - izjavio je, saopćila je Općina Centar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta