Ekonomija     | 08.02.2020. 17:38 |

Košarac: Narednih dana radovi na graničnom prijelazu između Bratunca i Ljubovije

FENA Saopćenje

BRATUNAC, 8.februara (FENA) – Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac rekao je danas da je prioritet završetak Graničnog prijelaza s industrijskom zonom kod novog mosta između Bratunca i Ljubovije.

Kazao je da je novi saziv Vijeća ministara BiH odobrio 14,5 miliona KM za izgradnju tog graničnog prijelaza i radovi bi trebalo da počnu za nekoliko dana.

Nakon što je obišao most "Bratoljub", kazao je da će biti veliki iskorak za Bratunac u smislu povećanja protoka ljudi i roba.

-Posebno raduje saznanje da lokalna zajednica namjerava da pored ovog graničnog prelaza formira i industrijsku zonu i da se razmišlja o bescarinskoj zoni - rekao je Košarac novinarima.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović precizirao je da rok izgradnje graničnog prijelaza zavisi od projektom utvrđene dinamike izvođenja radova i tehničkih mogućnosti odabranog izvođača radova.

Košarac je, tokom posjete Tehničkom remontu Bratunac, rekao da je neophodno stvoriti uslove za jednak tretman namjenske industrije iz oba  bh.entiteta.

-Veoma je značajno sa aspekta širenja vanjske trgovine, da proizvodi namjenske industrija ostvaruju oko 300 miliona KM godišnjeg prometa – rekao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Poljski poljoprivrednici nastavljaju blokadu ukrajinskog graničnog prijelaza

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na GP Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška

Dizdar i Duraković posjetili povrijeđenog mladića u Bratuncu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta