Najave     | 09.02.2020. 15:14 |

Sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 9. februara (FENA) - Sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija bit će održan u ponedjeljak, 10. februara - potvrđeno je Feni u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

- U okviru sastanka Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija bit će razgovarano o provedenim aktivnostima na formiranju Mreže specijaliziranih tužitelja i istražitelja za borbu protiv trgovine ljudima - kazao je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Istovremeno, najavio je da je za narednu sedmicu planirano i održavanje sastanka Udarne grupe za borbu protiv terorizma.

Grubešić je dodao kako će sudionici spomenutih sastanaka razgovarati o aktuelnim temama i prioritetima u oblastima koje su u fokusu djelovanja dviju udarnih grupa, te da će po njihovom završetku iz Tužiteljstva BiH biti emitirano saopćenje za medije s fotografijama i odgovarajućim video-materijalom.

Inače, sastancima Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, kao i Udarne grupe za borbu protiv terorizma predsjedava glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, a održavaju su periodično kako bi dužnosnici svih sigurnosnih i agencija za provedbu zakona u BiH bili u prilici analizirati aktuelnu situaciju, te planirati i koordinirati zajedničke aktivnosti.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

Provedena akcija 'Paravan' u borbi pritiv organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa droge

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'