Najave     | 07.02.2020. 14:55 |

U Fojnici međunarodni stručni skup o unapređenju rehabilitacije

FENA Saopćenje

FOJNICA, 7. februara (FENA) - Udruženje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Federacije Bosne i Hercegovine 8. i 9. februara u Javnoj ustanovi za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječenje - Lječilište "Reumal" organizira međunarodni stručni seminar "Balneologija i rehabilitacija“.

Počasni gost i predavač, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sveta Katarina Zagreb prof. dr. sc. Dragan Primorac će između ostalog održati predavanje o temi "Personalizirana medicina - medicina budućnosti: Model Specijalna bolnica "Sveta Katarina - Hrvatska", dok će profesorica Fakulteta zdravstvenih studija - Sveučilišta Rijeka Kristijan Zulle govoriti o wellnesu kao preventivnoj medicini.

Predavanja iz oblasti balneologije i rehabilitacije održat će specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije te voditeljica Edukativnog centra Lječilišta "Reumal" prof. dr. sc. Amila Kapetanović i specijalista termalne medicine i voditeljica Vaskularnog programa u Lječilištu "Reumal" dr. Olja Turanjanin.

Predsjednik Udruženja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u FBiH prof. dr. sc. Mirsad Muftić ocijenio je da je taj stručni seminar od velikog značaja za unapređenje te oblasti, te istakao važnost zbog uspostavljanja i unapređenja saradnje sa stručnjacima i institucijama iz regiona, saopćili su organizatori. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Gračanici održan seminar o HACCP sistemu sigurnosti hrane

USAID prepoznao nove partnere u lokalnim zajednicama za saradnju s dijasporom

Održan međunarodni seminar tajlandskog boksa u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom