Sport     | 07.02.2020. 14:12 |

'Zlatna lisica' prebačena iz Maribora u Kranjsku Goru

FENA Saopćenje

LJUBLJANA, 7. veljače (FENA) - Umjesto na mariborskom Pohorju tradicionalna 56. "Zlatna lisica", koja predstavlja kombinaciju slalomske i veleslalomske utrke za skijašice u okviru Svjetskog kupa, održat će se 15. i 16. veljače u Kranjskoj Gori, odlučila je u petak Svjetska skijaška federacija (FIS).

Skijašku stazu na Pohorju i kvalitetu snijega provjerio je u četvrtak kontrolor FIS-a Markus Mayr, ali je konačnu odluku o tome može li se utrka održati odgodio za danas, kad je objavio da zbog vremenskih prilika održavanje priredbe na Pohorju neće biti moguće.

U pisanoj izjavi Meyr je danas naveo da trenutačne vremenske prilike ne jamče uspješno izvođenje veleslalomske i slalomske utrke.

Kako je naveo, FIS nije želio riskirati da usred sezone izgubi još jednu utrku i da mu je zbog toga i svih onih koji su se trudili da mariborsko natjecanje osiguraju na Pohorju žao, ali da je priroda ipak bila jača, pa je lokaciju za utrku bilo potrebno promijeniti.

Zbog nepovoljne vremenske prognoze za područje Maribora i najavljenog zatopljenja natjecanje za "Zlatnu lisicu" zato će se preseliti u Kranjsku Goru, kazao je Srečko Vilar, glavni tajnik organizacije za održavanje mariborske utrke, dodavši da su organizatori razočarani, no da će učiniti sve da se natjecanje uspješno održi na skijalištu u Kranjskoj Gori.

U 56 godina otkako postoji natjecanje za "Zlatnu lisicu", ovo je osmi put da se zbog vremenskih prilika i slabe snježne podloge to natjecanje seli u Kranjsku Goru. Prvi put do toga je došlo 1976. godine, a zadnji put 2018.

Veleslalomska i slalomska utrka za skijašice za nagradu "Zlatna lisica" u okviru Svjetskog kupa održat će se tako u Kranjskoj Gori idući tjedan, 15. i 16. veljače, prenosi Hina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Muzaferija: Samo je pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja (VIDEO)

Brignone pobijedila u veleslalomu u švedskom Areu

Otkazana utrka u kojoj je trebala nastupiti najbolja bh. skijašica

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'