Bosna i Hercegovina     | 07.02.2020. 14:16 |

Općina Centar donirala 10.000 KM Zavodu Pazarić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - U Općini Centar potpisan je protokol o realizaciji granta za potrebe Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić u iznosu od 10.000 KM.

Protokol su potpisali načelnik te općine Nedžad Ajnadžić i direktorica Zavoda Mevlida Bandić, a novac iz budžeta Općine izdvojen je u svrhu nastavka provođenja inkluzivnog projekta "Agrotehnički radni centar".

- Inkluzija je jedan veliki proces kroz koji mi svi pokazujemo socijalnu senzibilnost. Ono što želimo pokazati je želja i briga društva za osobe sa poteškoćama u razvoju, te jača afirmacija na tom polju. Općina Centar će Zavodu Pazarić i u budućnosti pružati finansijsku podršku u radu - istakao je Ajnadžić.

Direktorica Bandić se uime korisnika i uposlenika Zavoda zahvalila za donirana sredstva.

Zavod Pazarić je javna ustanova čija djelatnost je socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, obrazovanje i osposobljavanje za život i rad prema preostalim sposobnostima i sklonostima i provođenje radne aktivnosti djece i mladih sa smetnjama u psihičkom razvoju umjerenog, težeg i teškog stepena, kao i osoba sa kombinovanim smetnjama.

JU Zavod Pazarić vodi brigu o korisnicima sa područja cijele Bosne i Hercegovine i najstarija je ustanova iz te oblasti u našoj državi, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

O našoj djeci pitajte nas, a ne nekakva udruženja, poručuju roditelji korisnika Zavoda Pazarić

Delić traži krivično gonjenje nasilnice iz Zavoda Pazarić i onih koji su to posmatrali i snimali

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'