Bosna i Hercegovina     | 07.02.2020. 13:57 |

Predstavnici Zajedničkog štaba OSBiH čestitali mons. Vukšiću na imenovanju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - U Uredu katoličkog dušobrižništva (Vojni ordinarijat) Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine danas su se najviši predstavnici Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sastali s mons. dr. Tomom Vukšićem. 

Susret je održan povodom imenovanja mons. Tome Vukšića, dosadašnjeg vojnog ordinarija, na službu nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Senad Mašović i zamjenici načelnika ZŠ OSBiH generalmajor Ivica Jerkić i generalmajor Gojko Knežević, uime Oružanih snaga BiH i u svoje lično ime, čestitali su mons. dr. Tomi Vukšiću na imenovanju za nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije.    

Načelnik ZŠ OSBiH generalpukovnik Senad Mašović je, između ostalog, izrazio posebno zadovoljstvo što je upravo iz sistema odbrane osoba imenovana na tako visoku dužnost.      

Tokom razgovora istaknut je značaj vjere u životu svakog pripadnika OSBiH i mogućnostima ostvarivanja prava svakog vojnika za njegovo duhovno, moralno i profesionalno uzdizanje i osposobljavanje, u okviru vjerske službe u OSBiH.  

Izražena je i želja za zajedničkim nastavkom rada na unapređenju međureligijskih odnosa u BiH, s ciljem jačanja pozicije BiH i na međunarodnom planu kao zemlje s razvijenim stepenom poštivanja ljudskih prava i vjerskih sloboda svakog njenog građanina, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.   

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

Posmatrački let "Otvoreno neba" nad BiH naredne sedmice

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu