Ekonomija     | 07.02.2020. 14:03 |

Preduzeće 'Park' putem Službe za zapošljavanje KS angažira 157 osoba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Preduzeće "Park" u narednom periodu angažirat će 157 osoba na poslovima održavanja i uređenja javnih zelenih površina, u rasadničkoj proizvodnji te drugim poslovima koje obavlja to preduzeće, kao i mlade osobe kojima će ovo biti prvo radno iskustvo.

V.d. direktora Edin Abdurahmanović je danas potpisao četiri sporazuma s direktorom JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo Nerminom Pećancem o angažmanu osoba s evidencije nezaposlenih, koji su kao mjera aktivne politike zapošljavanja raspisani za poslodavce na osnovu sredstava iz rebalansa budžeta za 2019. godinu.

Preduzeće "Park" jedan je od 238 poslodavaca koji su danas sa JU Služba za zapošljavanje KS sklopili ugovor o zapošljavanju nezaposlenih osoba i te radnike, na osnovu svakog od četiri projekta, angažirat će u narednih 30 dana.

"Park" kao poslodavac angažirat će navedeni broj osoba s Biroa na osnovu projekta "50+" u okviru kojeg će u ovom preduzeću biti angažirano 40 osoba, projekta "Zapošljavanje članova šehidskih porodica i porodica poginulih boraca" po kojem će biti angažirano 65 osoba, projekta "Javni radovi PLUS" na osnovu kojeg će angažman dobiti 50 osoba i projekta zapošljavanja pripravnika VSS i VŠS, po kojem će priliku za prva radna iskustva imati dvije mlade osobe.

Prema najavama direktora Pećanca Služba za zapošljavanje će uskoro objaviti pozive i sklopiti ugovore s poslodavcima i za nove, slične programe. Danas potpisanim sporazumima kako je istakao direktor Abdurahmanović preduzeće "Park" će na ovaj način vrlo spremno početi nove sezonske radove ovog proljeća i odgovoriti na sve zadatke tokom ljeta, ali i jeseni, a na ovaj način zaposlene osobe su neophodna podrška postojećem broju radnika Parka na realizaciji brojnih poslova i projekata koji su planirani za ovu godinu.

"Park" je i tokom prošle godine, po riječima Abdurahmanovića obnovio dio opreme i mehanizacije preduzeća, a plan je da se taj trend nastavi.Angažmanom i novog vrlo značajnog broja radnika bit će poboljšan i kvalitet i kvantitet usluga koje građanima Kantona Sarajevo preduzeće "Park" pruža i čemu teži, saopćeno je iz KJKP "Park".

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

Preduzeće 'Park' uređuje 37 školskih i vrtićkih dvorišta

Tramvajski terminal na Čengić Vili ima svoj ukras - zastavu BiH od dekorativnog kamena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo