Bosna i Hercegovina     | 07.02.2020. 13:14 |

Mahmutbegović uputila telegram saučešća porodici Fate Alispahić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović danas je, povodom smrti majke iz Srebrenice Fate Alispahić, rođene Mehmedović, uputila telegram saučešća njezinim unučadima i ostalim članovima porodice Alispahić.

- Znamo da vas je teško utješiti u vašoj tuzi, ali u svakom ste trenutku u našim mislima i molitvama. Vaša nana, majka Fata, bila je istinska heroina, koja je uprkos strašnoj tragediji i gubitku tri sina, vašeg oca Envera, amidža Mirzeta i Mirsada, koji su bili maloljetni, vaše majke, te dede Hamdije i njezina dva brata, Rašida i Senahida, ostala odlučna da nastavi život, da se bori za vas, ali i istinu o najstrašnijem zločinu u Evropi poslije Dugog svjetskog rata.

Na primjeru vaše porodice, porodice Alispahić, najočitije je ono što se do današnjih dana besramno pokušava negirati, a to je jasna namjera da se jedan narod uništi i izbriše s lica zemlje. Nana Fata ostavila nam je amanet borbe za djecu i majke žrtava genocida, borbe za istinu i bolju Bosnu i Hercegovinu. Vi na nju i njezina velika djela zato možete biti istinski ponosni. Pogođeni tugom izražavamo duboko saučešće zbog ovog velikog gubitka. S vjerom u vječni život, želimo vam osnažiti nadu da odlazak nije kraj puta, nego ulazak u svjetlost koja sjedinjuje, ali i da niste sami u vašoj velikoj boli - navodi se u pismu saučešća potpredsjednice Mahmutbegović, saopćeno je iz njenog kabineta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Komšić uputio telegram saučešća povodom smrti Marka Vešovića

Komšić uputio telegram saučešća povodom smrti Beriza Belkića

Čelnici Brčkog uputili telegram saučešća porodicama stradalih u Gradačcu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom