Bosna i Hercegovina     | 06.02.2020. 15:29 |

U općini Centar svečano otvoren treći Centar za zdravo starenje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Treći Centar za zdravo starenje Pionirska danas je otvoren u obnovljenim prostorijama u Ulici Nahorevska na broju 103.

Početak rada Centra svečano su ozvaničili načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić,  predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić i predsjednica Udruženja „Zdravo živi/sretno stari“ Sanela Feratović.

Općina Centar je za potrebe Centra osigurala prostor i finansirala obnovu i prilagođavanje prostorija, te njihovo opremanje.

Najavljeno je da će u tom objektu biti otvorena i nova ambulanta porodične medicine, te apoteka, čime će Općina Centar zaokružiti potrebe sugrađana. Radovi će započeti u nekoliko narednih dana i bit će okončani do maja ove godine na Dan Općine Centar, koji se obilježava od 2. do 9. maja.

Naredni Centar za zdravo starenje Općina Centar će otvoriti u novoizgrađenom objektu obdaništa „Razigrani dani“ u Ulici Patriotske lige, a u planu je da se otvori i peti Centar u Ulici Ismeta Mujezinovića 18 na Breki, saopćeno je iz Press službe Općine Centar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

Resić: Životni vijek produžen i poboljšan, unaprijediti i kvalitetu života starijih osoba

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu