Svijet     | 06.02.2020. 16:09 |

Palestinsko predsjedništvo krivi 'sporazum stoljeća' za izraelsko nasilje

FENA Internet

RAMALLAH,  6. februara (FENA) – Nabil Abu Rudeineh, portparol palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa,  danas je osudio, kako ju je opisao, opasnu izraelsku eskalaciju nasilja nad palestinskim narodom u protekla 24 sata zbog ubistva najmanje trojice mladića i ranjavanja još desetaka osoba.

On je u izjavi za javnost za eskalaciju nasilja okrivio takozvani "sporazum stoljeća" koji je "stvorio atmosferu napetosti" u pokušaju da predstavi lažne tvrdnje kao činjenično stanje na terenu protiv koje su, kako je dodao,  upozoravali u više navrata.

- To ne ispunjava potrebe našeg naroda i ne ispunjava zahtijeve za pravedan i sveobuhvatan mir, neizbježno dovodeći do eskalacije kojoj smo danas svjedoci- rekao je Nabil Abu Rudeineh

On je upozorio protiv te sistematske izraelske eskalacije nasilja, naglašavajući da će palestinski narod i njegovo čelništvo "snažno ustati protiv tih urota i osujetit će ih kao što je učinio i s ranijim urotama, bez obzira na žrtve".

- Poruka koju svijet mora razumjeti,  sudeći po jednoglasnom stavu, je ta da će predsjednik Mahmoud Abbas istaknuti u svom obraćanju Vijeću sigurnosti UN-a: mir zasnovan na rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a, poštovanje međunarodnog prava i arapske mirovne inicijative - kazao je predsjednički portparol, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U izraelskom napadu ubijeno 38 osoba u blizini Alepa

ICJ naredio Izraelu da poduzme mjere na osiguranju pomoći za Palestince u Gazi

Broj ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze porastao na 32.552

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom