Sport     | 06.02.2020. 13:50 |

Na Bjelašnici u martu skijaški kamp za djecu 'Telemach children speed camp 2020'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Ski klub "Olimpic" iz Sarajeva od 2. do 6. marta ove godine na Bjelašnici organizuje međunarodni skijaški kamp za djecu "Telemach children speed camp 2020".

Promotori i edukatori ove sportske manifastacije su vrhunski alpski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske, bh. olimpijci Elvedina Muzaferija, Igor Laikert, kao i nekoliko vrhunskih trenera iz regije, među kojima su i nekadašnji trener slovenačke reprezentacije u brzim disciplinama Stojan Puhalj sa Mariborskog univerziteta i vrhunski internacionalni trener Pavel Grašič.

- Program i aktivnosti ovog jedinstvenog kampa usmjerene su na obuku i usavršavanje različitih elemenata iz domena skijaških vještina. Koncept kampa je da omogući da se najbolji skijaši kroz edukativno - praktični rad povežu sa mladim takmičarima da bi stvorili nadogradnju skijaške platforme koja garantuje napredak mladih skijaša u BiH - istakao je predsjednik kluba "Olimpic" Edin Durić.

Predstavnici generalnog pokrovitelja kampa, kompanije Telemach i Ski kluba "Olimpic", potpisali su danas ugovor o saradnji.

Generalni direktor kompanije Telemach Admir Drinić naglašava da je kompanija Telemach prepoznala značaj ovog jedinstvenog projekta.

- Zadovoljstvo nam je što učestvujemo u osnaživanju mladih skijaša da pristupe svojoj karijeri sa strašću šampiona, istinskom radoznalošću i izuzetnom upornošću, kroz koju su, ostvarivši vrhunske rezultate prošli njihovi predavači i demonstratori. Brzina u skijanju je ključna kao i u internetu. Telemach svojim korisnicima nudi najbrži internet u BiH, čak i do 300 Mbps, asigurni smo da će i takmičari koji budu sudjelovali u ovom projektu zabilježiti rekordne brzine. Drago nam je da ćemo u partnerstvu sa organizatorom pomoći da u okviru ovog jedinstvenog kampa mladi sportisti ostvare svoje snove učeći prije svega  od svojih uzora - legendi, poput Ivice Kostelića koji je zaštitno lice kampa - izjavio je Drinić.

Do saradnje Telemacha i ski kluba "Olimpic" na ovom projektu došlo je u trenutku kada su na Bjelašnici, nakon izgradnje novog vertikalnog transporta, sistema za vještačko osnježivanje, homologacije staze, stvoreni svi preduslovi za razvoj brzih disciplina.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Muzaferija: Samo je pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja (VIDEO)

Brignone pobijedila u veleslalomu u švedskom Areu

Otkazana utrka u kojoj je trebala nastupiti najbolja bh. skijašica

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu