Servisne informacije

Upozorenje na povremeno jake udare vjetra u južnim i jugozapadnim krajevima

Saopćenje, Ilustracija

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Zbog mjestimično ugaženog snijega i leda za teretna vozila iznad 7,5 tona obavezna je upotreba lanaca na putevima: Glamoč-Mlinište, Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) i Šuica-Kupres, kao i na širem području Romanije.

Iz BIHAMK-a upozoravaju i na povremeno jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Savjetuje se vozačima da prije polaska na putovanje provjere informacije o stanju na cestama (putem telefona 1282, na našoj web stranici i mobilnoj aplikaciji), kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

(FENA) E.F.