Kultura     | 06.02.2020. 13:51 |

Predstavljen novi broj časopisa NUB-a BiH 'Bosniaca'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - "Bosniaca" časopis Nacionalne i univerzitetske biblioteke (NUB) Bosne i Hercegovine u kojem se objavljuju stručni i naučni radovi, građa od značaja za obnovu kolekcija NUB-a BiH i za bibliotečku struku u cjelini predstavljen je 5. februara u toj instituciji.

Na predstavljanju su o časopisu govorili glavni i odgovorni urednik, direktor NUB-a BiH Ismet Ovčina, članica Hrvatskog knjižničarskog društva i profesorica Katedre za bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Aleksandra Horvat, te profesori sa Odsjeka za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Senada Dizdar i Dževad Karahasan, saopćeno je iz NUB-a.

Ovčina je izrazio zadovoljstvo što je i pored uslova u kojima Biblioteka radi, NUBBiH uspjela da izda još jedan broj časopisa. On je istakao da je "Bosniaca" prepoznatljiv časopis u BiH koji govori o bibliotečkoj struci.

Karahasan je između ostalog naglasio važnost postojanja časopisa za struku i ukazao na neraskidivu vezu Biblioteke i Vijećnice koja se nalazi na naslovnici svakog broja časopisa "Bosniaca", navodi se u saopćenju NUB-a BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

NUBBiH promovisala 28. broj časopisa 'Bosniaca' na Sajmu knjiga

Predstavnici NUBBiH i Goethe-Instituta Sarajevo razgovarali o nastavku saradnje

Novi priručnik u stručnoj Ediciji NUBBiH Bibliotečki klasifikacioni sistemi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'