Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS

Saopćenje

Zašto je Banjaluka jedini grad u kojem su preletači skupštinska većina


Primjer grada Banjaluke u kojoj je više od pola odbornika u protekle tri godine promijenilo stranački dres je jasan pokazatelj moralnog sunovrata u koji je dovedeno ovo društvo, a kojeg otvoreno propagira vladajuća oligarhija predvođena SNSD-om.

Postavlja se pitanje zašto nakaradni plodovi OHR-ovih nametnutih pravila, da mandat na raspolaganje dodijeli pojedincu, nigdje nisu dali tako izdašan urod kao u našem gradu.

Politička trgovina u Banjaluci je dostigla tolike razmjere da su promjene stranačkih dresova češće pravilo, nego izuzetak, a kao rezultat toga imamo jedini gradski parlament u kojem su većina odbornika preletači, a neki od njih su bili toliko širokih shvatanja da su od lokalnih izbora 2016. promijenili četiri stranke.

Kao što i dolikuje skupštinom predsjedava preletač koji je upamćen po tome što se preko noći od najžešćeg kritičara gradskih vlasti, pretvorio u njenog najvećeg poklonika i zaštitnika.

Postavljanjem takvog čovjeka od strane gradonačelnika na najvažnije mjesto Gradu predstavljalo je signal za sveopštu kupovinu odbornika kojom je gradonačelnik Skupštinu grada pretvorio u pijacu, a krajnji rezultat toga je da Skupština koja broji 31 odbornika ima 17 preletača.

Rezultati prakse SNSD da preletače kite najvažnijim javnim funkcijama rezultirali su opštim sunovratom morala koji je u Banjaluci dostigao epske razmjere i sigurno će biti predmet izučavanja na fakultetima političkih nauka u svijetu, kao primjer urušavanja osnovnih demokratskih načela.

Zahvaljujući ovakvoj politici vladajuće oligarhije iz Banjaluke se šalje još jedna u nizu negativnih poruka, koja dodatno urušava ugled našeg grada.

Umjesto da glavni grad Srpske, služi kao uzor ostalim lokalnim zajednicama, Banjaluka je u poslednjih par godina, pored represije nad građanima, zabrane slobode govora i okupljanja postala i simbol nedemokratičnosti i korupcije, koja kreće iz gradske skupštine i razgranava se u sve pore društva.

S poštovanjem.

GRADSKI ODBOR SDS BANJA LUKA

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.