FENA biznis     | 06.02.2020. 10:36 |

Nagradna igra BBI banke i Mastercarda

FENA Saopćenje

Nagradna igra BBI banke i Mastercarda: Ključevi automobila Toyota Yaris uručeni Hermini Oručević

 

Nagradna igra “Beskontaktno platiš Toyotom se vratiš“ u organizaciji BBI banke i kompanije Mastercard, zvanično je završena danas uručivanjem glavnih nagrada dobitnicima.

Dobitnica glavne nagrade automobila Toyota Yaris u nagradnoj igri BBI banke i Mastercarda je Hermina Oručević iz Sarajeva. Drugu nagradu turističko porodično putovanje u inostranstvo osvojio je Asim Čolić iz Bugojna, dok je treću nagradu mobitel „Samsung Galaxy“ A80 dobila Mersa Hadžić iz Tuzle.

U nagradnoj igri, koja je počela 1. septembra i trajala do 31. decembra 2019. godine, učestvovali su svi korisnici BBI Debit Mastercard i BBI Gold Debit Mastercard kartica koji su tokom jednog mjeseca napravili beskontaktne transakcije u minimalnom iznosu od 50 KM.

„Nisam mogla vjerovati kada su mi javili da sam dobila automobil. Presretna sam, hvala BBI banci i Mastercardu. Klijent sam banke već 16 godina i veoma sam zadovoljna uslugama, ali ovako nešto nisam očekivala. Posjedujem vozačku dozvolu, ali ne vozim već godinama, tako da će automobil voziti suprug. Djeca su posebno sretna da smo dobili novi automobil“, kaže Hermina. I ona i suprug su prosvjetni radnici i klijenti BBI banke dugi niz godina i nastvait će i dalje koristiti se uslugama BBI banke.

Ključeve automobila i ostale nagrade dobitnicima uručili su Muamer Salkić, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke i Adela Ićindić, marketing menadžer kompanije Mastercard u BiH.

“ Mastercard i BBI su zajedno organizirali nagradnu igru u trajanju 4 mjeseca. Cilj organiziranja je bilo podsticanje korištenja kartica za bezgotovinsko plaćanje roba i usluga. Uvjet za učešće u nagradnoj igri je bilo izvršenje contactless transakcije kod trgovaca u BiH. Odziv korisnika kartica je bio iznenađujuće veliki tako da je porast ove vrste transakcija u odnosu na period prije nagradne igre zavidan, i iznosio je 16%. BBI banka i Mastercard zajednički promiču korištenje savremenih i naprednih tehnologija za kartično plaćanje. Contactless plaćanje doprinose sigurnosti samih korisnika kartica (jer kartica ostaje uvijek u posjedu samog korisnika) te ubrzava proces plaćanja i skraćuje samo trajanje transakcije. BBI kao partner Mastercard kontinuirano povećava broj ovih kartica, te je u odnosu na 2018 godinu broj korisnika povećan za 11%“, izjavio je Muamer Salkić, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke.

Uručujući ključeve automobila dobitniku glavne nagrade, Adela Ićindić, marketing menadžer kompanije Mastercard u BiH, kazal je:

„U ime kompanije Mastercard, želim se zahvaliti našem partneru BBI banci za organizovanje ove kampanje, kao i prilike da nagradimo lojalnost naših korisnika kartica i pozovemo ih da i dalje uživaju u praktičnom, sigurnom i brzom kartičnom plaćanju bilo kada i bilo gdje. Također, izuzetno nam je važno da se i na ovaj način podiže nivo finansijske pismenosti građana Bosne i Hercegovine i klijenata BBI banke, jer čak 89% korisnika kartica u BiH koristi ih najmanje jednom sedmično, dok 1 od 3 osobe provlači svoje kartice svaki dan, što je odličan dokaz da potrošači cijene prednosti koje kartice donose u svakodnevnoj kupovini. Korisnici u BiH su spremni za svaki sljedeći korak ka modernoj, digitalnoj budućnosti plaćanja, a zadatak poslovnog sektora je da pomognu ovaj razvoj. Građani ubrzano mijenjaju gotovinska plaćanja za beskontaktnu tehnologiju, a Mastercard je tu da podrži ovaj trend.“- izjavila je Adela Ićindić, marketing menadžer kompanije Mastercard u BiH.

Izvlačenje dobitnika glavnih nagrada, provela je tročlana Komisija. Dobitnici su izabrani slučajnim odabirom putem računara iz liste učesnika koji su stekli pravo učestvovanja u nagradnoj igri. Osim glavnih nagrada, organizatori nagradne igre tokom proteklih četiri mjeseci dodjeljivali su i tri vrijedne mjesečne nagrade – električni romobil „Xiaomi“, laptop HP 255 G7 i poklon bon BBI Centra u vrijednosti od 400 KM. Tako je za mjesec decembar 2019. godine dobitnik prve nagrade - električni romobil, je Emir Bistrić iz Zavidovića. Drugu nagradu laptop HP 255 G7 dobio je Džihad Zlatar iz Sarajeva, dok je treća nagrada poklon-bon BBI centra u vrijednosti 400 KM pripala Asmiru Kadiću iz Tuzle.


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Nova ponuda BBI stambenog finansiranja - BBI Banka pretvara 'riječi u kvadrate uz hipoteku 1 na 1'

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Uspješno završen prvi ciklus edukacija BBI Programa 'Mladi Talenti'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo