Ekonomija     | 06.02.2020. 09:53 |

Lukavac - GIKIL dobio novi Nadzorni odbor

FENA Saopćenje

LUKAVAC, 6. februara (FENA) - Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac (GIKIL) dobila je novi Nadzorni odbor na Skupštini društva koja je održana u srijedu.  

U novi sastav ovog nadzornog tijela, a nakon razrješenja svih ranijih članova, imenovani su Hajrudin Kunalić, Enver Arnautović, Abdel Đozić, Abdulah Zukić i Jasmin Nukić.

Održavanje Skupštine društva i izbor novog sastava Nadzornog odbora uslijedili su nakon što je Uprava kompanije donijela odluku o isključenju člana društva GSHL u likvidaciji, u skladu s odredbama Zakona o privrednim društvima Federacije BiH.

Skupština društva usvojila je i finansijski izvještaj o poslovanju kompanije za 2018. godinu, a donesena je i odluka da se broj članova Uprave GIKIL-a proširuje sa sadašnja aktivna tri na ukupno šest članova.

Novi Nadzorni odbor u narednim danima održat će i svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj će biti izabran i predsjednik novoimenovanog nadzornog tijela, a nakon toga uslijedit će i imenovanje generalnog direktora i ostalih članova Uprave, saopćeno je iz GIKIL-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

GIKIL pustio u rad savremeno postrojenje za prečišćavanje tehnoloških otpadnih voda

Dženana Turković predložena za v.d direktora kompanije “Ginex” Goražde

Nadzorni odbor Ginexa odgodio postupanje prema odluci Vlade FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo