Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Pandurević: Sve vode ovog svijeta više ne mogu oprati Dodika

„BiH jeste u programu Akcionog plana za članstva u NATO (MAP) i sva voda ovog svijeta ne može oprati SNSD i njihovog lidera Milorada Dodika od činjenice da su suprotno volji Narodne skupštine poveli Republiku Srpsku u NATO“ – kazala je visoki funkcioner Srpske demokratske stranke Aleksandra Pandurević.

Ona je istakla da će SNSD vjerovatno uvesti BiH u punopravno članstvo NATO za Dodikovog mandata u Predsjedništvu jer je Programom reformi sve odluke o članstvu prenio na nivo BiH, tj. stavio ih samo u svoje ruke.

„Zato Narodna skupština prije svega mora reći dosta uzurpaciji svih poluga vlasti od strane jednog čovjeka, derogaciji Republike Srpske i njenih nadležnosti“ – kazala je Pandurević.

Ona je naglasila da u postdejtonskoj istoriji Republike Srpske nije se desio veći prenos nadležnosti od onog u Programu reformi kojim je aktiviran MAP.

„Nema segmenta života, niti ustavne nadležnosti Republike Srpske, gdje NATO-u nije obećana reforma, a da niko nije pitao institucije Republike Srpske! Voljela bih da Dodik pokaže u kojem članu Ustava BiH piše da su nauka, obrazovanje, ekologija, civilna zaštita nadležnosti BiH i Predsjedništva BiH !?“ – istakla je Aleksandra Pandurević i dodala:

„U vrijeme interneta, suviše je glupo lagati građane Srpske da je MAP isto što i IPAP koji ima Srbija. IPAP je individualni program saradnje sa NATO zemalja koje ne žele da budu članice NATO-a, dok je MAP program saradnje država koje žele da budu članice NATO-a“.

Pandurević se osvrnula i na formiranja Savjeta ministara BiH.

„I na kraju, da poniženje bude veće, šta je SNSD dobio? Savjet ministara u kojem je 7 Bošnjaka, 6 Hrvata i 5 Srba, u kojem je potpuno narušena entitetska i nacionalna ravnoteža na štetu Republike Srpske! Srbe pometene iz sektora bezbjednosti, kao i Centralnu banku bez Srba u upravljačkoj strukturi! Sve poluge državne moći, finansije i bezbjednost, u rukama su Federacije BiH“ – zaključila je Pandurević.

Sektor za politiku i medije

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.