Kultura     | 05.02.2020. 12:01 |

'Puna vreća želja' u subotu u Lutkarskom kazalištu Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. veljače (FENA) - Predstava "Puna vreća želja", koju je po tekstu Mire Gavrana adaptirao i režirao Ivan Kristijan Majić, odigrat će se u subotu, 8. veljače, u Lutkarskom kazalištu Mostar u terminima od 11 i 18 sati.

Predstava progovara o potrebi razvijanja svijesti o zaštiti okoliša i očuvanju prirode, a budući da je to tema o kojoj je potrebno stalno progovarati, Lutkarsko kazalište Mostar odlučilo je svojoj publici omogućiti ponovno izvođenje ove vrlo poučne predstave, priopćeno je iz navedenog kazališta.

"Kroz ovu predstavu cilj nam je potaknuti djecu da razmišljaju koliko je važna briga o prirodi i okolišu. S obzirom da se naš grad i čitav današnji svijet bore s problemom zbrinjavanja otpada i načinom njegovog odlaganja smatramo da je prijeko potrebno stalno obrazovanje malih generacija o toj temi", kazali su iz mostarskog Lutkarskog kazališta.

Ova predstava prigodna je za djecu od tri godine. U predestavi glume Anela Planinić, Tibor Oreč, Ivan Nevjestić i Marta Haubrich.

U okviru 27. SLUK-a 2019. godine u Osijeku, "Puna vreća želja" dobila je povelju Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta HAZU za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni.

Navedena predstava nastala je u sklopu projekta "IRENE: lnterregional Renewable & ENErgy efficiency network" odobrenog iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.- 2020. godine, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Ovaj tjedan u Lutkarskom kazalištu Mostar dječja predstava 'Vuk i kozlići'

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'