Bosna i Hercegovina     | 05.02.2020. 10:08 |

Potpisan ugovor za sanaciju ceste Zenica - Vjetrenice

FENA Saopćenje

ZENICA, 5. februara (FENA) - Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak i direktor Kantonalne direkcije za ceste Rasim Kovač potpisali su s predstavnikom izvođača radova direktorom preduzeća "ALMY-Transport" Jasminom Kalabićem Ugovor o realizaciji projekta sanacije i modernizacije dijela regionalne ceste R441 Zenica-Vjetrenice.

Projektom ukupne vrijednosti 419.889,57 KM, predviđeno je da se izvrši sanacija i modernizacija asfaltnog kolovoza na ovoj dionici regionalne ceste, zatim gradnja neophodnih cestovnih objekata, te da se izgradi moderno autobusko stajalište u MZ Čajdraš, u blizini tamošnje Crkve u Župi "Srca Isusova".

Kako je saopćeno iz Press-službe KS, sanacija te saobraćajnice je vrlo bitna zbog činjenice da su tom putnom komunikacijom Zenica i Zeničko-dobojski kanton povezani sa susjednom općinom Vitez i Srednjobosanskim kantonom.

- Sanacija ove ceste je od izuzetnog značaja zbog naših građana koji svakodnevno, a posebno u danima vikenda, koriste ovu komunikaciju između dva susjedna grada i kantona, ali posebno zbog toga što doprinosi razvoju privrede i poboljšanju uslova za poslovanje jer je dobra putna infrastruktura preduslov za razvoj privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta - kazao je ministar Isak. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom