Bosna i Hercegovina     | 04.02.2020. 20:49 |

Započeo molitveni program X. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 4. veljače (FENA) - U crkvi na Širokom Brijegu večeras je započeo molitveni program X. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca, koji traju od 1. do 7. veljače.

Program je počeo molitvom krunice, a nakon toga svetu misu zadušnica za sve pobijene hercegovačke franjevce predslavio je don Marko Tomić, postulator bl. Drinskih mučenica.

Misna čitanja i molitvu vjernika predvodili su ministranti, a misno slavlje pjevanjem su animirali članovi zbora sv. Nikole Tavelića iz Dobrkovića.

Na kraju svete mise dodijeljene su i nagrade ovogodišnjeg nagradnog natječaju na temu pobijeni hercegovački franjevci, za uzrast djeca.

Prva nagrada pripala je OŠ fra Didaka Buntića iz Čitluka za video uradak "Gdje je, smrti, žalac tvoj?", drugu nagradu osvojila je OŠ Franice Dallʹera iz Vira za likovni rad učenica povijesne sekcije pod naslovom "Mi živimo", dok je treća nagrada pripala je Milanu Kevilju, učeniku OŠ Ivana Mažuranića iz Posušja, također za likovni rad s naslovom "Moj Bog – sve moje", priopćeno je iz Vicepostulature postupak mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U srijedu zajedničko zasjedanje biskupskih konferencija Hrvatske i BiH

Tribina za mlade „Oprost“

Biskup Majić: Borit ćemo se za istinu, zalagati za pravdu i promicati mir

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'