Stranačke aktivnosti     | 04.02.2020. 17:29 |

Saopćenje za javnost Gradskog odbora SDP-a Mostar

FENA Saopćenje

GO SDP Mostar: SDA još jednom izdala državne interese u Mostaru

Gradski odbor SDP-a Mostar smatra kako SDA Mostara u svom saopćenju još jednom vrijeđaju elementarnu inteligenciju građana našeg grada, iznošenjem grubih podvala i neistina.

Iz SDA po oprobanom receptu unose strah građanima Mostara pričom o “majorizaciji” Bošnjaka, dok su upravo oni ti koji su u dva navrata izabrali HDZ-ovog gradonačelnika Ljubu Bešlića.

Podsjećamo javnost da je SDA Bešlića prvi put izabrala 2004. godine na osnovu sporazuma Tihić-Čolak, a da su drugi put isto učinili 2008. godine, iako je trebalo doći do “rotacije” na gradonačelničkom mjestu. Vrijedi naglasiti da je u oba mandata predsjednik Gradskog vijeća bio iz SDA, a da je navedeni nakon isteka mandata u Vijeću postao savjetnik Bešliću, kao zahvala HDZ-a svojim partnerima iz SDA.

Ovo jasno potvrđuje kako SDA i HDZ zajednički vladaju Mostarom više od dvije decenije, dok im priča o „majorizaciji“ kojom plaše građane, služi kao alibi za prikrivanje decenijskog lopovluka čiji se rezultati najbolje  vide na slučajevima poput kolektora i deponije Uborak.

Imajući u vidu kolaps do kojeg su doveli Grad Mostar, sramnim držimo navode iz SDA kako neko želi donijeti brzopleto rješenje za izbore u Mostaru, znajući da sa svojim partnerima iz HDZ-a već osam godina provode diktaturu u našem gradom. 

Razumijemo nervozu u SDA, zbog odaziva na tribinu Bh. bloka, no moraju znati da će SDP uvijek biti spreman da sasluša građane Mostara i ponudi im konkretna rješenja, jer za razliku od SDA-ovih, naša rješenja ne “frustriraju građane”, pa ih ne moramo kriti od javnosti.

Na tribini Bh. bloka rukovodstvo SDP-a jasno je iskazalo stav da o Mostaru trebaju odlučivati Mostarci. Sa druge strane SDA je ta koja je još jednom pristala na skrivene pregovore sa HDZ-om gdje je Mostar samo jedna od stavki u Čovićevom “paketu”.

Kvazipatriotima iz SDA poručujemo, da SDP za razliku od njih vidi dalje od trećeg koljena, te da nas Čović ne može “kupit” za “šaku” radnih mjesta u agenciji na čijem je čelu njegov zet. Bili smo i ostat ćemo protiv podjele Mostara na dvoje, a samim time i države na troje.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom