Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 04.02.2020. 14:34 |

Košarkaši OKK Slobode žele pobjedu protiv Novog Pazara

FENA

TUZLA, 4. februara (FENA) – Vrlo važnu utakmicu u sklopu 19. kola ABA 2 lige košarkaši OKK Slobode igraju sutra u gostima protiv Novog Pazara.

Radi se o susretu koji može odlučiti ko će i naredne sezone igrati u ovoj ligi, s obzirom na to da su četiri ekipe u „opasnoj zoni“ – Dynamic (7-11), Novi Pazar (7-11), OKK Sloboda (6-12) i Spars (5-13). 

A upravo u ovom kolu se sastaju ekipe u borbi za opstanak. Danas u Beogradu Dynamic – Spars, a sutra Novi Pazar – OKK Sloboda. Pobjeda je imperativ svima, mada je Spars u najtežoj situaciji, ali do kraja su ostala četiri kola i niko od spomenutih klubova nije bezbjedan.

- Važna utakmica i za nas i za ekipu Novog Pazara. Obje ekipe u ovom susretu traže bodove. Gostujemo kod veoma neugodnog protivnika, jedne iskusne i dobre ekipe. Pokušati ćemo da odnesemo pobjedu u ovom susretu – izjavio je trener OKK Slobode Damir Mulaomerović.

U prvom dijelu prvenstva Novi Pazar je u tuzlanskom Mejdanu ostvario pobjedu nakon produžetaka (103:102) i upravo je nakon ove utakmice došlo do smjene na trenerskoj klupi OKK Slobode, kada je otišao Josip Pandža, a došao Damir Mulaomerović.

Nakon toga, poslije „igračke čistke“ i angažovanja Rikića i Mcnighta, Mulaomerovićeva ekipa je krenula mnogo bolje i u ABA 2 ligi i u domaćem prvenstvu.

U prošlom kolu OKK Sloboda je deklasirala Dynamic, ali je i Novi Pazar napravio sjajan posao u gostima pobijedivši ekipu Lovćena.

- Očekuje nas veoma teško gostovanje protiv kvalitetne ekipe Novog Pazara. Odlična su ekipa, s veoma kvalitetnim pojedincima. Moramo ući maksimalno angažovano u odbrani i uvesti ih u naš ritam napada, da bi im mogli parirati i izboriti pobjedu, koja nam je u ovom trenutku prijeko potrebna – smatra košarkaš OKK Slobode, Dejan Janjić.

Utakmica Novi Pazar – OKK Sloboda igra se sutra u Sportskoj dvorani Pendik u Novom Pazaru od 19 sati.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana